Welkom bij uitlijnspecialist van der  Velden  

Hallo, mijn naam is Christian van der Velden en ik ben geboren op 21-1-1976 en opgegroeid op in Elshout, waar mijn ouders een slagerij hadden.

Toen ik ongeveer een jaar of twaalf was, werd me gevraagd of ik ook slager wilde worden, maar ik vond techniek en sleutelen (prullen in die tijd) veel interessanter.

Op mijn veertiende ging ik dan ook bij Pols en van Heijst in Waalwijk werken in het weekend en in de vakanties. En mede omdat ons pa en ma allebei motor reden, was ik al snel besmet met het motor virus.

Toen ik 17 was, kocht ik mijn eerste racer en ben meteen verslaafd aan snelheid geraakt.

Ik zat inmiddels op de M.T.S. in Den Bosch, waar ik “motorvoertuigentechniek” studeerde.

Mede door de steun van ons hele team, familie, vrienden en vele supporters, ben ik in 1999 Ned. Kampioen wegrace geworden in de klasse Super Sport 400.

Ik had toen net mijn diploma voor “eerste motorfietstechnicus” gehaald en de motorrace beheerste heel mijn leven.

Heel de week werd er gewerkt en na het werk werd er dan tot ’s nachts gesleuteld als er weer een blok gewisseld moest worden.

Het moest wel altijd perfect in orde zijn en er werd ook vaak gezegd dat ik een “pietje precies” was, en niet zo nauw hoefde te kijken.

Maar ik ben dan eigenwijs en ik wil het gewoon goed hebben, want anders begin ik er gewoon niet aan. Perfectie staat bij mij hoog in het vaandel en die instelling heeft mij ook zover gebracht.

Na twee jaar bij Betonindustrie in Elshout gewerkt te hebben (mijn toenmalige hoofdsponsor), ben ik in de bandenwereld terecht gekomen.

Ik begon bij Viborg in Waalwijk, wat later overgenomen werd door Euromaster. Mijn hoofdactiviteit was al snel het uitlijnen van auto’s en het wisselen van banden.

Het uitlijnen vond ik steeds leuker en ook omdat er auto’s kwamen die ergens anders geweest waren, maar waar het probleem nog niet was opgelost.

Ook het uitlijnen van oldtimers is een vak apart en neemt vaak behoorlijk wat tijd in beslag, maar omdat ik daar veel interesse in heb vind ik het leuk om een auto waar iemand soms wel 5 jaar aan gewerkt heeft weer recht op z’n pootjes te zetten.

In 2005 ben ik gestopt met motorracen en wilde ik verder met mijn carrière in de bandenwereld. Ik ben toen voor Euromaster en Michelin bij Jan de Rooy (de Dakar rijder) in Son gaan werken en was ik verantwoordelijk voor alle banden en wielen van het hele wagenpark.

En al gaven velen mij daar maar twee maanden (waarna ik gillend naar huis zou gaan volgens hen), ik heb daar toch 3,5 jaar met veel plezier gewerkt. Ook heb ik nog in het filiaal in Eindhoven gewerkt als “assistent manager”. Hierna ben ik nog bij De Molen Banden in Son in dienst geweest als “chef werkplaats”, maar wilde nu weer wat dichter bij huis gaan werken.

Ik ben nu ongeveer 10 jaar in de bandenbranche actief en vond het nu wel tijd om voor mezelf te beginnen. Nu is het dan zover en hoop ik U te mogen ontvangen bij                                    “UITLIJNSPECIALIST VAN DER VELDEN” waar ik uw auto de aandacht kan geven die hij verdiend.

Met vriendelijke groet,

Christian van der Velden